Identify Books Supposing Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni

Edition Language: Turkish
Online Books Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni  Download Free
Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni Audio CD | Pages: 224 pages
Rating: 4.74 | 213 Users | 9 Reviews

Itemize Epithetical Books Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni

Title:Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni
Author:Nâzım Hikmet Ran
Book Format:Audio CD
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 224 pages
Published:January 2013 by Yapı Kredi Yayınları (first published January 1st 2003)
Categories:Poetry. Cultural. Turkish

Commentary In Favor Of Books Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni

Genco Erkalın Sesinden Nâzım Hikmet Şiirleri

Ne güzel şey hatırlamak seni.
Sana tahtadan bir şeyler oymalıyım yine:
bir çekmece
bir yüzük,
ve üç metre kadar ince ipekli dokumalıyım.
Ve hemen
fırlayarak yerimden
Penceremde demirlere yapışarak
hürriyetin sütbeyaz maviliğine
sana yazdıklarımı bağıra bağıra okumalıyım...

Nâzım Hikmetin seçme şiirlerinden oluşan Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni kitabı, kitap ve kitapla birlikte verilen 4 CD ekinden oluşuyor.

CDlerde sanatçı Genco Erkalın sesinden dinleyeceğimiz 51 Nâzım şiiri, şairin hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten, sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim yapılarak hazırlandı.

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni kitabındaki Nâzım Hikmet şiirlerinden bazıları ise şöyle: Hasret, Sesini Kaybeden Şehir, Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri, Karıma Mektup, Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni, Karlı Kayın Ormanında, Ceviz Ağacı, Mavi Liman, Kara Haber ve Henüz Vakit Varken Gülüm.

"Genco Erkal'ın sesinden Nâzım Hikmet Şiirleri'ni seçerken, YKY'nin (daha önceden Memet Fuat'ın yönetiminde yayımlanan) Nâzım külliyatının sırasını gözettik. Bu çalışma sırasında Nâzım'ın hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten örnekler seçmeye çalıştık. Genco Erkal'ın önerisiyle listeye ekler de yaptık. Sonuçta Nâzım'ın sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim ortaya çıktı.

Bazı şiirler uzun şiirlerin parçası ya da adsız (bazen de başlıklı) olduğu için, CD listesinde ve içindekilerde, arandığında kolay bulunsun diye, bilinen ve hemen hatırlanan ilk dizelerini, köşeli parantez içinde belirttik. O yüzden içindekiler listesi ile CD listesinde küçük farklılıklar oluştu.

Nâzım külliyatından yalnızca Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan parçalar almadık. Belki bu bizi yeni bir çalışma yapmaya yöneltecektir.

Rating Epithetical Books Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni
Ratings: 4.74 From 213 Users | 9 Reviews

Comment On Epithetical Books Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni
Genco Erkalın sesinden Nâzım Hikmet mi? Elbette şahane, her ikisi de. Bu nedenle okunmasını ve dinlenmesini tavsiye ederim. Ama ben kitaptaki şiirlerin bestelenmiş hallerini de dinlemek isterim diyenlere:30 Eylül 1945~ Ezginin Günlüğü (Seni Düşünmek Güzel Şey)Mavi Liman~ Cem Karaca, Şebnem Ferah (Çok Yorgunum) Ceviz Ağacı~ Cem KaracaÜç Selvi, Kerem Gibi, Ben İçeri Düştüğümden Beri, Hapisten Çıktıktan Sonra, Kız Çocuğu, Vatan Haini, Yaşamaya Dair~ Fazıl Say (Nazım Oratoryosu)

sen mutluluğun resmini yapabilir misin AbidinNazımın yanında onun kelimeleri dışında herşey anlamsız kalıyor...

Kitap dediğin böyle olur. Sert kapaklı, ciltli, ansiklopedi gibi. Koyduğun zaman kitaplığına, ayakta durabilir bir başına. Yıkılmadan...Şiirleri okurken Nazım'ın hayatını teferruatlı olarak öğrendim, daha çok kendine dair yazmış. Özellikle hapishane yılları ile yurtdışında geçen hayatını anlatan otobiyografik şiirler kaleme almış. Bilinç akışı anlatım tekniğini kullanarak çekinmeden, duygularını bastırmadan söylemiş söyleyeceklerini. Karısına hitaben yazdığı şiirlerde 'karıcığım, karım' şeklinde



Genco Erkal ve Nazım Hikmet'in vazgeçilmez birliğinin keyfini çıkartın. Dönüp dönüp yeniden dinlemelik, okumalık..

Nazim Hikmet was born on January 15, 1902 in Salonika, Ottoman Empire (now Thessaloníki, Greece), where his father served in the Foreign Service. He was exposed to poetry at an early age through his artist mother and poet grandfather, and had his first poems published when he was seventeen.Raised in Istanbul, Hikmet left Allied-occupied Turkey after the First World War and ended up in Moscow,

Ah Genco Erkal! Keske daha az siir sigdirsaydin su kitapa da, daha sakin okusaydin o guzelim siirleri! Siirden siire nefes almadan gecmis gibi, hic es vermeden kostur kostur....